fbpx

Všichni jsme viděli stůl s nahodile visícími kabely, nebo kancelář se síťovými kabely, které vykukovali ze stěn (nebo dokonce vedly přes místnost!). Pokud je to také váš případ. Pak by mohl být čas zvážit některé z výhod strukturované kabeláže.

V tomto blogovém příspěvku se seznámíme se 7 hlavními výhodami dobré strukturované kabeláže a proč je náš tým v CEPENA schopný efektivně zajistit implementaci nového systému datové kabeláže.

CO JE STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ?

Strukturovaná kabeláž, jak název napovídá, je logické uspořádání kabelů. Dobrá kabeláž udržuje vše organizované.

Síťová infrastruktura vaší organizace funguje téměř jako její nervový systém a předává zprávy tam a zpět mezi vaším týmem. Špatně strukturované kabely mohou být noční můrou pro správu a mohou vaši firmu stát více, než byste čekali.

  1. ŠETŘÍTE PENÍZE

Neefektivní kabeláž se v dlouhodobém horizontu ukáže jako nákladná z několika důvodů:

Neorganizovaná kabeláž obvykle znamená instalaci kabelů, které jsou delší, než je nutné. Delší kabely jsou obecně dražší.

Kdykoli provádíte běžnou údržbu sítě, je mnohem těžší manipulovat s neuklizenou kabeláží. Dobře strukturované kabely urychlí proces údržby a ušetří vám vysoké poplatky.

Vysoce flexibilní a dobře naplánovaný kabelážní systém sníží spotřebu energie, protože k provádění zásadních úkolů je zapotřebí méně vodičů.

  1. PLÁN PRO BUDOUCNOST

Uspořádat schůzku v Teams, kde lidé vypadávají nebo je připojení pomalé, není žádná zábava. Jednou z hlavních výhod systému strukturované kabeláže je, že uvidíte větší šířku pásma než dříve, s efektivnějším využitím síťových kabelů, což má za následek lepší, rychlejší připojení a tím samozřejmě menší pravděpodobnost problémů.

  1. ZJEDNODUŠTE SVŮJ PROSTOR

Pěkný, organizovaný kabelážní systém zjednoduší mnoho aspektů vašeho každodenního života. Ve vaší kanceláři je propojeno mnoho zařízení. Více zařízení = spousta příležitostí, aby se něco pokazilo. Díky zjednodušenému systému kabeláže je mnohem snazší identifikovat jakékoli anomálie a opravit problémy, jakmile nastanou.

  1. ZDRAVÍ A BEZPEČNOST

I když se to zdá v dnešní době již jako samozřejmost, není tomu tak. Dnes a denně se setkáváme s případy, kde se doopravdy hazarduje se zdravím zaměstnanců. Takové zakopnutí o kabel, který je blízko stolu s novým Macbookem, není asi to, co chcete mít každý den na paměti.

  1. VYLEPŠENÁ ŠKÁLOVATELNOST

Vaše síť by měla být schopna růst společně s vaší firmou. Dobře strukturovaná síť umožní tento růst daleko snadnějším způsobem. Implementace (či dekonstrukce) jakékoli změny infrastruktury bude rychlejší. Pokud plánujete stěhování do nových kancelářských prostor, budete rádi, že máte správně strukturované dráty, které lze přesouvat bez zbytečných starostí.

  1. MÉNĚ ŠANCÍ NA PROSTOJE

Jedna z hlavních příčin výpadků sítě? Lidská chyba. Organizované kabely jsou obvykle zakryty za obložením, což znamená, že je mnohem menší šance, že se v nich  někdo bude „omylem“ vrtat.

  1. VYDÁVÁ SKVĚLÉ!

Poslední důvod a to: dobrá kabeláž prostě vypadá skvěle! Strukturovaná kabeláž bude vždy estetickým vylepšením. Je málo pravděpodobné, že se provedené změny zhorší. Vaše kabeláž zůstane na svém místě po neomezenou dobu, což znamená, že vždy vypadá nejlépe.

VŠE NA MÍRU

V CEPENA úzce spolupracujeme s našimi klienty, abychom zajistili komplexní porozumění jejich podnikání, než bude jakákoli práce hotová.

Máme dlouholeté zkušenosti se strukturovanou kabeláží.  Spolupracujeme s organizacemi od škol po velké korporace. Spojte se s námi ještě dnes a promluvte si s jedním z našich specialistů o vašich jedinečných potřebách. Rádi zodpovíme všechny vaše dotazy, nebo vám poradíme s dalšími kroky, které je třeba provést.